Szinetár Dóra

MENÜ>>>

Főoldal
Szinetár Dóra
Galéria
Multimédia
Cikkek
Extrák
Aktuális fellépések
Vendégkönyv
Fórum
Itt hirdess!
Buttoncserék
Írj a szerkesztőnek
Részletek a Várandósnaplóból

 

LINKEK>>>

Dóris oldalak
Színésznők oldalai
Színészek oldalai
Közös oldalak
Színházak
Egyéb linkek
Nem musicales oldalak

 
DÓRIS OLDALAK>>>

  

  

 

 

BUTTONOM>> 

Cikkek
Cikkek : A saját mércénknek kell megfelelni

A saját mércénknek kell megfelelni

Budai Csilla - Diéta&Fitness  2004.07.01. 11:36

A Nemzeti Színház büféjében találkoztam Szinetár Dóra színművésznővel. Mialatt beszélgettünk, éppen a vacsoráját fogyasztotta az esti fellépése előtt. A tányérján íncsiklandó zöldségek sorakoztak, mint később megtudtam, nem véletlenül...

Fontos számodra az egészséges táplálkozás

Fontos számodra az egészséges táplálkozás?

Sokáig fogalmam sem volt arról, hogyan kellene megfelelően táplálkozni. Amióta az eszemet tudom mindig fogyókúráztam. Egy idő után lemondtam a hús fogyasztásáról, emellett jógáztam is, de az egész mégsem volt eléggé tudatos. Aztán elindult egy folyamat, és az évek során lassan szinte mindent elolvastam és meghallgattam, ami ezzel a témával kapcsolatos. Arra a szintre jutottam, hogy ma már szinte könyvet ís írhatnék ebben a tárgyban. Már tudok egészségesen és helyesen táplálkozni, és mégsem kell lemondanom semmiről. Régebben például nagyon hiányzott a pizza, mert imádom, de aztán rájöttem, hogy tönkölylisztből is elkészíthető, így már nyugodtan merem fogyasztani. Az ember mindenfélét megeszik, amire igazán nincs is szüksége, amíg rá nem jön, hogy ki lehet váltani olyan dolgokkal, amik ugyanolyan finomak, csak egészségesek.

Hogyan tudtad a táplálkozást és a fogyást összehangolni?

Sokféle receptet és módszert kipróbáltam, mivel sajnos igazi jojó-típus vagyok. 6-7 kiló gyakran föle szánkázik rajtam. Legutóbb egy kineziológusnál jártam, és ott megállapították bizonyos tesztek elvégzése után, hogy mit ehetek és mit nem. Betartottam ezt, nálam ez a módszer nagyon jól működik, hiszek benne. Lefogytam, mégsem érzem, hogy a mindennapjaim az önmegtartóztatásról szólnának. Ráadásul az említett 7 kilót két hónap alatt adtam le, ami normális súlycsökkenés. Régebben két hét alatt is tudtam ennyit fogyni, az pedig nem egészséges. Ma már az is befolyásolja az étrendemet, hogy pár éve, pusztán kíváncsiságból betértem egy bioboltaba. Sokan azt mondják, bizonyos bio élelmiszerek rettenetesen néznek ki, nekem nagyon megtetszettek, és elkezdtem kipróbálni őket. Sokkal jobban ízlenek, mint a hagyományos élelmiszerek, azóta is csak ezeket vásárolom, és igyekszem a helyes főzésüket is folyamatosan elsajátítani.

Sportolsz rendszeresen?

Mivel a Balettintézetbe jártam, és négy éves koromtól tizenkilenc éves koromig napi 5-6 órát mozogtam, táncoltam azt hiszem egy életre kisportoltam magam. Mióta megszületett a kisfiam néha elmegyek ugyan egy konditerembe, de igazán aktívan nyaranta sportolok.

Szülés után milyen módszerrel sikerült visszanyerned a régi formád?

Egyszer csak úgy gondoltam, hogy lefogyok, és így is történt...Tizenkilenc évesen ez még persze könnyen ment. Reggelente ittam egy nagy bögre tejeskávét, és naponta csak egyszer ettem, kora délután. Tudom, hogy ez egyáltalán nem egészséges, de működő módszernek tűnt, hiszen két hónap alatt 14 kilót leadtam. Bár akinek van kisgyermeke, az tudja, hogy milyen sok fáradozással jár, és az egésznapos szaladgálásban nem is olyan nehéz fogyni.

A gyermeked életmódját mennyire alakítod tudatosan?

Az életkorához igazítva próbálom megtanítani neki, hogy mi egészséges és mi nem. Sikerült elérni, hogy kólát már nem kér, azt hiszem ez a mai világban nem kis teljesítmény. Örülnék, ha egy idő után a táplálkozásából is kiűzhető lenne, ami zavaró. De ez egy folyamat, hiszen a napjait olyan gyerekekkel tölti, akiknek a többsége még nem is hallott arról, hogy például az imént említett kólát nem kellene meginni. De ez nem csak a szülők hibája, általános probléma, hogy sem otthon, sem az iskolában nincs az életmódra vonatkozó felvilágosítás, generációk nőnek fel így.

Hogyan védekezel a mindennapi stressz ellen?

Ha van egy kis szabadidőm, szívesen főzök. Éppen ma volt egy szabad délelőttöm, és egy hagyományos spárgareceptemmel kísérleteztem, hogy „bio-módra” készítsem el. De szívesen festek üveget és porcelánt is. Az utóbbi valóban kikapcsolódást jelent. Nagy szükségem van erre, hiszen gyakran magamba fojtom a gondjaimat, problémáimat, most, hogy már nem kiabálhatom ki őket, úgy, ahogy gyerekkoromban. A feszültségek sajnos sokszor a hátizmaimra csapódnak le, aminek az egész fizikumomra rossz hatása van. Ennek az öntudatlan rossz folyamatnak most próbálok gátat szabni, szintén a kineziológia segítségével. Úgy tűnik erre a problémámra is hasznos ez a módszer.

Mennyire teljesült a szerepálmod azzal, hogy Operettszínházi musicalsikerben Rómeó szerelmét, Júliát alakíthatod?

Igazából sosem álmodtam arról, hogy Júliát játszhatok egyszer. Ma mégis örülök, hogy eljutott hozzám, és hogy ennyire népszerű lett az előadás, benne él a köztudatban.

Mit tudhatunk meg a magánéletedről?

Úgy érzem, hogy a magánéletemben is úton vagyok. Azt nem tudom, hogy az út melyik részén járok, de azt hiszem jó úton haladok. Úgy tapasztaltam az emberi belső és külső összefüggésben van egymással. Ha harmónia van belül, ez kívülről is látszik, kisugárzik, és fordítva. Ha baj van ezzel az összhanggal az ember törekszik a harmónia visszaállítására. Nem véletlen, hogy én a kineziológushoz is eljutottam.

Szerinte nagymértékben befolyásolja a párkapcsolatot a külső megjelenés?

Úgy gondolom nem az számít hogyan nézünk ki, hanem, hogy milyennek látjuk magunkat. Hiszen számtalan csinos lányt ismerek, akinek meggyőződése, hogy nagy a feneke, narancsbőrös a combja. Így ha kételyt sugároz magából, hiába lenne valóban elragadó. Nehéz párt találni, ha az ember nem fogadja el önmagát. Hiszen hogyan szerethet minket más, ha önmagunkat nem szeretjük. Olyan világban élünk, amelyben ideálok „parancsolják” számunkra, hogyan kellene kinéznünk. Pedig tudjuk, hogy a valóságban ezek a példaképek is mások. Bár a nők és a férfiak is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a méreteikre - mégis boldogtalanok. Ha úgy is szeretem magam, hogy esetleg 10 kilóval több vagyok, mint elvárják tőlem, akkor szeretni fognak. Vagyis, nem a mások által elvárt dolgoknak, hanem a saját belső mércénknek kell megfelelni.

Szöveg: Budai Csilla

 
Szinetár Dóra
 
 
CHAT>>> 
 
 

Látogatottság
Indulás: 2004-06-04
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!