Szinetár Dóra

MENÜ>>>

Főoldal
Szinetár Dóra
Galéria
Multimédia
Cikkek
Extrák
Aktuális fellépések
Vendégkönyv
Fórum
Itt hirdess!
Buttoncserék
Írj a szerkesztőnek
Részletek a Várandósnaplóból

 

LINKEK>>>

Dóris oldalak
Színésznők oldalai
Színészek oldalai
Közös oldalak
Színházak
Egyéb linkek
Nem musicales oldalak

 
DÓRIS OLDALAK>>>

  

  

 

 

BUTTONOM>> 

Cikkek
Cikkek : Hétköznapi boldogságról Szinetár Dórával

Hétköznapi boldogságról Szinetár Dórával

Nők Lapja  2007.02.14. 15:08

Legutóbb egy újságíró megdicsérte, milyen könnyű vele beszélgetni, mert jön belőle a szó, azt mondja, amit gondol. Na igen, állapítjuk meg, ez megkönnyíti a dolgot. Mindenkiét.

– A címlapon te vagy Hamupipőke. Szeretted a meséket?

– A legmeghatározóbb meseélményem az, amikor az óvodában előadtuk A kiskakas gyémánt félkrajcárját, és szerencsém volt a kiskakast alakítani, amire nagyon büszke voltam.

– Lehettél is: főszerep.

– Abszolút. És igazi karakter. A népmeséket viszont, megmondom őszintén, nem szerettem, túl sok volt bennük a horror meg a vér. Andersenről nem is beszélve! Úgyhogy amikor én kicsi voltam, az anyukám verseket mondott nekem, főleg Weöres Sándor-verseket, ezeket mondtam aztán a kisfiamnak is. Marci másfél, talán kétéves volt, amikor már kívülről tudta őket. Próbálkoztam nála is népmesékkel, de nem nagy sikerrel, viszont a hosszabb történeteket, regényeket nagyon szerette. Elkezdtük, abbahagytuk, másnapig törhette a fejét, vajon hogyan folytatódik majd.

– Azt hittem, a mesélésből az édesapád is kivette a részét. Operamesék például…

– Igen, ha operába mentünk, előtte elmondta, most meg Marcinak mondja el, hogy mi is a történet, hátha esetleg nem derül ki az előadásból... Nálunk édesanyám volt az aktív gyereknevelő fél, a papámnak akkor lettem én is és a kisfiam is igazi „társ”, amikor már lehetett velünk beszélgetni. Igaz, ő már egy másfél éves gyereket is szellemi partnernek tekint, nem vár, amíg az tizennyolc éves lesz.

– No és hogy álltál a királylánykodással?

– Teljesen kimaradt! A mamám mindig rövidre vágta a hajamat, hogy majd szép, erős legyen, szemüvegem volt, úgy néztem ki, mint egy helyes kisfiú. Volt ugyan hosszú hajú babám, akinek a haját mindig becsavartuk, de őt is inkább pelenkáztam, etettem, tologattam. Volt Barbie babám is, neki házat gyártottunk az anyukámmal, abban rendezkedtem mindig. Úgy látszik, már akkor is inkább a lakberendezéssel voltam elfoglalva… Olyanra, hogy én beöltöztem volna királylánynak, nem emlékszem.

– Ehhez képest most a színpadon hosszú ruhák, hosszú haj, miegymás…

Fura, de A Szépség és a Szörnyeteg tulajdonképpen az első úgymond királylányszerepem. És ezt egyáltalán nem bánom. Szeretem, mert jó egy mese részévé válni, de ha lány lehetne a falióra vagy a gyertyatartó, azokat lelkesebben eljátszanám. A királylányok, lássuk be, nem túl színes egyéniségek.

– Ott tartasz a pályádon, ahol szeretnél? Vagyis nemcsak sok a feladatod, de azok jók is?

– Abszolút. Szerencsém van, mert általában drámai hősnőket játszhatom. Júliát például, aki a mi előadásunkban nem az a naiv, nagy szemű kislány, amilyennek gondolni szokták, bár szerintem Shakespeare-nél sem az. A West Side Storyban konkrétan nadrágszerepet játszottam, fura, aberrált kislányt, a Mozart!-ban Constanze pedig különös, erotikus, kicsit gonosz nő. A Raktár Színházban kielégítetlen, megkeseredett feleséget alakítok. Ha végiggondolom, az elmúlt, sok… igen, lassan tizenkilenc év alatt nagyon színes volt a pályám.

– Nem tartasz attól, hogy ez nem lesz mindig így?

Biztos, hogy nem lesz mindig így. De hónapok, sőt, évek óta tervezem, hogy egy időre kivonom magam mindebből, és elsősorban családanya leszek. Ha ez sikerül, ha megtörténik, amit szeretnék, akkor én nem leszek olyan, aki az öltözőben szoptat, és nem vágtatok vissza a színházba. Már csak azért sem, mert harminc körül az én szerepköröm igencsak kiürül, majd úgy negyven felé kezdődik egy másik.

– Akkor te nem úgy tekintesz az életedre, mint karrier és család közötti egyensúlyozásra.

Egyáltalán nem. Minden tiszteletem azoké a színészeké, akik azt mondják, hogy a közönség tapsánál nekik semmi nem ér többet. Hát nekem annyi minden van, ami többet ér! Pedig szeretem, értékelem, csak nekem más a fontossági sorrend, én így vagyok összerakva. Ha otthon vagyunk hármasban vagy együtt a szüleimmel, ha megfőzök egy jó ebédet, amit ők megesznek, ízlik nekik és halálra dicsérnek, utána leülünk és meghallgatunk valami jó zenét vagy megnézünk egy filmet, az nekem többet ér, mint egy átdolgozott este, ami után esetleg őrjöngve ünnepelnek. De lehet, hogy azért, mert már annyi minden van mögöttem. Lehet, hogy ha most készülnék a harmadik főszerepre, más lenne.

– Nem biztos. Van, akinek semmi sem elég. Szerintem az számít, hogy tudsz-e örülni annak, ami van, ami jutott.

Meg az, hogy másban is tudok örömet találni. Nem is keveset. Amikor körbenézek otthon, az olyan leírhatatlanul jó érzés. Legalább olyan jó, ha nem jobb, mint amikor az előadás végén tapsolnak.

– Tudod élvezni az életet, és ez fontos.

Mérhetetlenül. Ezt a papámtól tanultam. Vagy örököltem? Nagyon tudok örülni a mindennapokban is. Ha most meg kellene mondanom, milyen nekem egy olyan igazán kerek nap, többen el sem hinnék. Például nem azzal végződne, hogy állok a színpadon, és sikerem van. Nem szeretném, ha félreértenének, mert szeretem, amit csinálok. Most jelent meg DVD-n a Rómeó és Júlia, és ahogy ott ültünk a bemutatóján, és fogtam a kezemben, azt éreztem: ezt már tőlem senki nem veheti el. Tudod, a színháznak van egy olyan oldala, hogy tízkor vége, és lehet ugyan vitatkozni utána, hogy jó voltam-e aznap vagy nem, csak éppen nem érdemes. De most van valami biztos, hogy én, ennyi idősen itt tartottam, így néztem ki, ezt tudtam, ilyen volt körülöttünk a világ.

-Erre a bizonyos kerek napra visszatérnék,de ha ez a DVD ilyen sokat jelentett nem gondoltál arra,hogy lemezt készíts?Vagy,hogy legyen egy nagy koncerted,amit szntén fel lehetne venni?

-Egyedül nem.Semmit!Önnáló estet sem készítenék,már amikor énekeltem,akkor is velem volt a tánckar. De az igaz,hogy férjemmel Zolival gondolkozunk közös lemezen,bár még semmi nem biztos.De jó lenne.

-Akkor most nézzük ezt az igazán kerek napot!

-Na jó,hát vannak korlátok,mert ugye azzal kezdődik,hogy felkelek és elviszem a kisfiam az iskolába.Ami,mármint a felkelés nem tartozik a legnagyobb élvezetek közé. Haszafelé bevásárolok,csupa olyat amit szeretek,aztán hazamegyek és reggelit készítek a férjuramnak. Vele én mindent szeretek csak úgy együtt lenni,beszélgetni,mert annyira meg tud nevettetni!Nagyon egymásra vagyunk hangolva.Ebédet főzök,azt is szeretek,később elhozom Marcit,és míg ők tanulnak én teszek-veszek a közelükben leginkább hallgatózom. Zoli sokszor tanul Marcival,és amúgy is határozott elképzelései vannak a gyermekneveléssel kapcsolatban,méghozzá jók.Aztán mivel Budakalászon lakunk,ahol nagyon jó a levegő,mindenképpen lenne egy hosszú séta,mondjuk a szüleimhez akik négyutcányira laknak. Velük is elbeszélgetnénk,meginnánk egy teát,aztán megint otthon vagyunk. Együtt Marcit lefektetjük,meggyújtjuk a gyertyákat.Ennyi.Annyira eltudnék így lenni...

Eszembe jutott,hogy amikor a kapcsolatotok kezdődött,te jóval előrébb tartottál a pályádon mint ő.

-Nagyon becsülöm azért,hogy beköltözött hozzánk,a mi körülményeink közé.Persze szokták azt mondani,hogy a jót könnyű elviselni,de ez hülyeség nem így van.Van férfi aki ragaszkodott volna hozzá hasonló helyzetben,hogy fogjam magam meg a gyereket,és költözzünk be egy panelház tizedik emeletére,ha ő azt az egzisztenciát tudja nyújtani.De Zoli hajlandó volt megkötni a maga komprumisszumait-mert azok voltak....

-Azért hosszú távon nem biztos,hogy működött volna.

-Már csak azért sem,mert nem tudnék olyan férfival élni,akinek nincs perspektívája,ambíciója.De mostanra úgy alakult,hogy abszolút Zoli a családfenntartó.

-Akinek igen szép rajongótábora van!

-Hát igen.Sokszor amikor a színház előtt várnak minket,az az érzésem,hogy tőlem szinte cak udvariasságból kérnek autogrammot.Mégsem akarják azt mondani,hogy köszönjük de csak a férjedtől szeretnénk.....

 
Szinetár Dóra
 
 
CHAT>>> 
 
 

Látogatottság
Indulás: 2004-06-04
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!